16. marts 16.00-17.30, Rådhuskælderen, Kokkedal

Foredraget med Katherine Richardson er aflyst på grund af sygdom. Vi forsøger at finde en ny dato.
De øvrige klima-foredrag gennemføres som planlagt.

Professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet, Katherine Richardson

Klima- og biodiversitets-krisen hænger sammen
– og kan løses sammen

Gratis adgang, men krav om tilmelding. Tilmeld dig her

En af Danmarks mest fremtrædende forskere i, hvordan menneskers aktiviteter påvirker de overordnede levevilkår på jorden, professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet, Katherine Richardson, indleder forårets foredrags- og debatarrangementer med at trække de helt store linjer op.

Hvad er status på vores påvirkning af jordens tilstand? Hvordan kan løsning af klimakrisen og biodiversitetskrisen gå hånd i hånd? Og hvad kan vi i praksis gøre globalt, nationalt og lokalt?

Katherine Richardson var formand for Danmarks første klimakommission. Klimakommissionen kom i 2010 med det første forslag til, hvordan det danske energisystem bliver fossilfrit inden 2050. I dag er hun medlem af Klimarådet. Hun har desuden været med til at udforme FN’s globale udviklingsrapport og har således i høj grad arbejdet både nationalt og globalt med forskning og politiske planer.

Efter blikket ud i verden går vi helt tæt på. Fredensborg Kommune fortæller om klima- og naturprojektet Nivå Engfjord. Projektet handler om at skabe store sammenhængende naturområder i kommunen for at øge biodiversiteten, håndtere de stigende vandmængder, begrænse drivhusgasudledningerne og generelt forbedre natur- og miljøforhold.

Du kan bestille adgang til samtlige fem klimaforedrag ved at klikke HER

Arrangementet udbydes i samarbejde med
Fredensborg Kommune