11. jan. 2023 kl. 19.30. Humlebæk Bibliotek, Humlebæk Center

Pris 100 kr. Tilmed dig her

Fedme er mere udbredt end nogensinde. Der er snart en milliard med fedme ud af 7,5 mia. mennesker på kloden. Næsten alle, der har udviklet mere eller mindre fedme, har da også gentagne gange forsøgt at komme af med det ved at spise mindre, men har som oftest siden taget på igen, måske endda til en endnu højere vægt.

             Hvorfor er vi ramt af denne fedme-epidemi? Da mennesket levede på savannen, var det en god ideat opbygge et fedtdepot til dårlige tider, men hvorfor gør vi det stadig, selv om vi ikke længere kender til sult? Hvorfor rammer fedmen så socialt skævt? Er det vores egen skyld, hvis vi bliver overvægtige, eller skal årsagerne findes i opvæksten og generne? Er det selve fedtet omkring maven, der gør os syge, eller er det noget andet, der skader kroppen?

Det er temaerne, når Danmarks vel nok mest anerkendte forsker i fedme, professor emeritus, dr. med. Thorkild I. A. Sørensen gæster Humlebæk Bibliotek. Foredraget vil forklare fedme-epidemien både ud fra en udviklingshistorisk og biologisk vinkel og afdække, hvorfor stærk overvægt er årsag til så mange sygdomme. Han vil pege på, hvad der gør det så svært at bekæmpe fedmeepidemien, både fra samfundets og fra den enkeltes side.

Thorkild I. A. Sørensen , uddannet læge i 1971, og var fra 1993 til 2017 leder af Institut for Sygdomsforebyggelse. Internationalt anerkendt forsker i fedme og dens følgetilstande . Mere information her
 

Foredrag i samarbejde med Fredensborg Aftenskole