13. sept. 2022 kl. 19.00 Egedal, Byens Hus, Egedal 2, Kokkedal

Gratis åbningsforedrag: Hold din hjerne i form

Gratis adgang, men krav om tilmelding. Klik HER

Mange er optaget af at holde deres krop i form, men det er mindst lige så vigtigt at holde hjernen skarp, hvis man vil leve et godt og sundt liv.

             Mens vi imidlertid alle ved, at der skal bevægelse, motion og sund kost til at holde kroppen fit, hvordan forholder det sig så med vores hjerne? Hjernen er så uendelig kompliceret, og videnskaben er først de seneste årtier begyndt at forstå, hvad der egentlig sker derinde bag panden, og hvad vi kan gøre for at holde også den ”muskel” i form.

 Hvordan hænger udvikling af hjernen sammen med resten af kroppen – er der en sandhed i det gamle slogan om ”en sund sjæl i et sundt legeme”? Hvordan påvirkes hjernens udvikling af vores aktiviteter gennem dagen, uanset om det er arbejde, motion, social aktivitet, at læse en bog eller gætte en krydsogtværs?

Neuropsykologen Rune Skovgaard Rasmussen vil med dette foredrag give os indsigt i den nyeste viden om, hvordan de forskellige dele af menneske-hjernen fungerer. Med en række eksempler vil han belyse, hvad vi hver især helt konkret kan gøre for at holde den skarp hele livet og mindske risikoen for alvorlige hjerne-sygdomme.

Rune Skovgaard Rasmussen, cand. psych. (neuropsykolog), Ph.D. og lektor i almen patologi ved Københavns Universitet. Samtidig praktisk erfaring som neuropsykolog ved Center for Specialundervisning i Slagelse og Herlev Sygehus. Viceformand for Hjerneforum.

Efter foredraget præsenteres hele sæsonens program. Se hele programmet her

Foredrag i samarbejde med Fredensborg Aftenskole