3. okt. kl. 19.30 Humlebæk Bibliotek, Humlebæk

Fjernvarmens rolle i dansk og lokal energipolitik

Pris 100 kr. Tilmeld dig her

Danmark er førende i verden, når det handler om fjernvarme. Det første anlæg blev etableret allerede i 1903 på Frederiksberg, og siden har anlæggene spredt sig over hele landet. To ud af tre husstande varmes i dag op med fjernvarme.

Hvorfor har Danmark denne enestående position – og kan endnu flere husstande tilsluttes? Hvordan spiller fjernvarmen ind i planen om at gøre Danmark CO2-neutral? Hvordan planlægges udbygningen helt konkret – og hvorfor er nogle kommuner  længere fremme end andre?

Disse og mange andre spørgsmål vil blive besvaret, når den vel nok mest fremtrædende aktør i de seneste årtiers udbygning, ingeniør Anders Dyrelund, gæster Humlebæk Bibliotek. Han har arbejdet med energiplanlægning i mere end fire årtier overalt i Danmark, og har også været med til at udbrede teknologien til andre lande.

Et meget aktuelt foredrag, ikke mindst nu, hvor Fredensborg Kommune sammen med Norfors skal fastlægge, hvilke husstande, der skal tilbydes tilslutning.

Anders Dyrelund,  civilingeniør og har arbejdet med varmeplanlægning siden 1979, primært i ingeniørfirmaet Rambøll. Har siden 2006 spillet en central rolle i forbindelse med udfasningen af naturgas .
 

Foredrag i samarbejde med Fredensborg Aftenskole