6. feb., 13. feb. og 20. feb. kl. 19.30. Humlebæk Bibliotek, Humlebæk Center

Tre foredrag: Bliv klogere på din hest og giv den et langt, godt liv. (ny serie)

Pris 240 kr. for alle tre foredrag. Tilmeld dig her

Foredragsrækken “Bliv klogere på din hest” i januar 2023 blev udsolgt så hurtigt, at den nu gentages i februar med et let ændret program. Men stadig med samme fokus: At bringe den bedste faglige viden ud til hesteejere og ryttere.

Med over 160 husstande med egen hest er Fredensborg formentlig den kommune i Danmark med flest heste i forhold til indbyggertal, så intet sted er denne foredragsrække mere relevant end lige netop her.

Hvordan sikrer man som rytter og hesteejer sin hest et sundt og langt liv? Det vrimler med mere eller mindre seriøse råd, men hvad siger den seneste forskning egentlig om hestens fodring, træning og sundhed?

I samarbejde med Hestens Hestens Værn udbyder vi tre foredrag med tre af de mest fremtrædende eksperter på området.

Første aften, 6. februar, kan du høre H. C. Matthiesen, dyrlæge og international dressurdommer, fortælle om træningsmetoder, der både giver resultater og et sundt hesteliv.

Dyrlæge Lise C. Berg fører dig 13. februar sikkert gennem fodringsjunglen – sådan fodrer du din hest, så den får de næringsstoffer, den har brug for – nok til at holde den i form, men samtidig på en måde, så den ikke bliver overvægtig gennem sæsonen.

Endelig vil dyrlæge Karina Bech Gleerup 20. februar fortælle om, hvordan du kan aflæse din hest og se, om den har smerter, et emne, hun er blandt verdens førende forskere i.

Samlet vil du over tre aftener blive klædt på med seriøs viden, der kan hjælpe dig til at få en sund og velfungerende hest med et langt liv.

6. februar kl. 19.30
Hvordan træner du din hest, så den lever længe?
Dyrlæge H. C. Matthiesen

13. februar kl. 19.30
Hvordan sikrer du korrekt fodring af din hest?
Dyrlæge
og lektor Lise C. Berg

20. februar  kl. 19.30
Har min hest smerter? – lær at aflæse din hest og reagere i tide. Dyrlæge Karina Bech Gleerup

H. C. Matthiesen, praktiserende dyrlæge, tidligere landsholdsdyrlæge, international overdommer i dressur. Ansat på Hørsholm Hestepraktik siden 2002.

 
Lise C. Berg, dyrlæge, lektor og forsker på sektion for Medicin og Kirurgi på Københavns Universitetshospital for Store Dyr i Taastrup siden 2014.
 
Karina Bech Gleerup, dyrlæge, Ph.D har forsket i hestens smerteadfærd og hestens pain face (Københavns Universitet). Hesteosteopat EDO i egen praksis.

Foredragene er arrangeret i samarbejde med Hestens Værn