EKSTRA: 3. MAJ 2022: Slottet og kongehusets betydning for dansk udensrigspolitik i dag

22.3. 2022 kl. 19.30 i Lindehuset, Jernbanegade 28B, 3480 Fredensborg

Oplægsholder Michael Zilmer-Johns, cand. polit, mangeårig diplomat, og ambassadør. Protokolchef i Udenrigsministeriet. Medvirker i DRs serie Diplomaterne

Fredensborg Slot fungerer den dag i dag som ramme om begivenheder af stor betydning for Danmark. Adskillige statsledere, blandt dem de amerikanske præsidenter Bill Clinton og George W. Bush,  har boet på slottet som Dronningens gæst. Ambassadører køres i karet, eskorteret af garderhusarerne, for at aflevere deres akkreditiver til dronningen på Fredensborg Slot. Slottets sale lægger gulv til talrige diplomatiske middage på allerhøjeste niveau. 

Men hvorfor tager travle præsidenter og diplomater sig tid til at besøge Fredensborg ? Hvorfor vælger den danske regering at bruge ressourcer på at lægge arrangementer på slottet? Hvad betyder kongehuset, og dermed slottet, egentlig for dansk udenrigspolitik i dag? Og hvorfor gælder århundredgamle regler for etikette stadig i det moderne diplomati?

Det vil protokolchef Michael Zilmer-Johns forelæse om i den fjerde del af serien om Fredensborg Slot, der trækker perspektivet op til nutiden. Som mangeårig ambassadør og nuværende protokolchef i Udenrigsministeriet har han det overordnede ansvar, når Dronningen er på statsbesøg eller udenlandske statsledere besøger Danmark, ligesom han også mere teoretisk har beskæftiget sig med betydningen af klassisk etikette, når landene driver udenrigspolitik.

Foredragsrækken er arrangeret i samarbejde med Karlebo Lokalhistoriske Forening, Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening, Bevaringsforeningen Fredensborg og Fredensborg Borgerforening

Du kan købe billet til dette foredrag ved at klikke her

Ønsker du at købe billet til hele slotsserien, kan du klikke her