13. nov. 2024 kl. 19.30, Kulturstationen, Humlebæk Center 44.

Illustration fremstillet med brug af kunstig intelligens.

Sådan har anbefalingerne til personer med type 2 diabetes hidtil været. Men er det nu også korrekt? Et nyt dansk forskningsprojekt har vist, at en kost bestående af et lavere energiprocent fra kulhydrat og højere fra fedt – den såkaldte Middelhavskost – giver bedre resultater hos personer med type 2-diabetes.

Du kan høre om de nyeste resultater ved dette arrangement, hvor du møder to fremtrædende forskere på området.

Overlæge, dr. med. Thure Krarup, Bispebjerg-Frederiksberg Hospital og Københavns Universitet, har i en lang årrække forsket i tarmhormoners betydning for patienter med type 1 og type 2 diabetes. De sidste 10 år har hans forskning fokuseret på kostbehandling af personer med type 2-diabetes, specielt virkningen på blodsukkerkontrol og vægt af mindre kulhydrat i kosten. 

Luise Persson Kopp er ph.d.-studerende ved Måltidskassestudiet på Endokrinologisk Afdeling, IC Forskning, Bispebjerg-Frederiksberg Hospital.

Thure Krarup, overlæge,. dr. med, Endokrinologisk Afdeling Bispebjerg-Frederiksberg Hospital. Professor på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.
Luise Persson Kopp, ph.d.-studerende ved Måltidskassestudiet på Endokrinologisk Afdeling, IC Forskning, Bispebjerg-Frederiksberg Hospital. Klinisk diætist og sundhedsfaglig kandidat fra SDU.