23. september kl. 10.00 ved Skovskolen,
Nødebovej 77A, Fredensborg

Forstå svampene før du plukker dem

UDSOLGT

Pris: 100 kr for voksne. Børn gratis adgang. UDSOLGT

September er svampenes tid, og titusinder tager i skov og mark på jagt efter Karl Johan, kantareller og skørhatte – de fleste kun med et overfladisk kendskab til, hvad svampe egentlig er.

Det rådede vi bod på, da vi i september 2022 inviterede til en mere videnskabelig svampejagt. Arrangementet blev dengang meget hurtigt udsolgt, og nu gentages succesen.

 En meget veloplagt biolog Martin Schier Christiansen vil igen i år fortælle mere grundlæggende om, hvad svampe egentlig er – hvor de vokser, i hvilket miljø de trives og hvorfor nogle er giftige. Vi får indføring i svampenes helt unikke biologi, både overordnet og med afsæt i de svampe, vi selv finder undervejs.

Vi starter med en introduktion på cirka en time, før vi enten hver især eller sammen med Martin begiver os ud i Gribskov. Et par timer senere vender vi tilbage til udgangspunktet, får gennemgået dagens fangst og uddybet formiddagens oplæg. Undervejs spiser vi de medbragte madpakker – Folkeuniversitetet sørger for vand, frugt og kiks som supplement.

Arrangementet holdes i det udendørs anlæg Indsigten midt i skoven, ti minutters gang fra parkeringspladsen ved Skovskolen. Vi slutter ca. kl. 15.

Tag madpakke med – vi byder på en vand og lidt frugt.