Torsdag 15. aug. 2024 kl. 19.30. Egedal Byens Hus, Kokkedal

Friis Arne Petersen:
Hvor er Verden på vej hen?

En af Danmarks suverænt mest kyndige iagtagere af verdens udvikling, tidligere ambassadør i Washington, Berlin og Beijing Friis Arne Petersen, gæster igen Fredensborg Folkeuniversitet.

I fjor gav han en fyldt sal et suverænt indblik i Verdens situation lige nu – og siden er konflikterne blevet endnu værre. Krigen i Ukraine raser usvækket på tredje år, Israel har svaret på terrorangrebet i oktober med hidtil uset brutalitet. Trods forhandlinger tyder intet på, at rivaliseringen mellem de to supermagter USA og Kina er blevet mindre, og forude venter et usikkert amerikansk valg. Både ude og herhjemme oprustes som aldrig før.

Hvor er Verden på vej hen? Er der overhovedet håb om at få skabt fred i brændpunkterne? Hvordan vil stormagterne agere – kan USA og Vesten bevare sin dominans? Hvordan arbejder diplomaterne bag kulisserne? Få et bud på disse spørgsmål og meget mere fra en iagttager, der som topdiplomat selv har siddet med omkring bordene bag de lukkede døre.

Friis Arne Petersen har været ambassadør i Washington, Beijing og Berlin. Direktør for udenrigsministeriet og før det ministersekretær for Uffe Ellemann Jensen og Niels Helveg. Forfatter til bogen “Den forandrede Verden”. Fast udenrigspolitisk kommentator og skribent på Frihedsbrevet og på DR P1