3. september 19.30. Egedal, Byens Hus, Kokkedal

Krig, konflikt og rivalisering – verden i 2023 v. tidl. ambassadør Friis Arne Petersen

UDSOLGT

Gratis åbningsarrangement, men kræver tilmelding. Tilmeld dig her UDSOLGT

Verden er i dramatisk forandring i disse år. Krig i Europa, voldsom rivalisering mellem de to globale giganter Kina og USA som mange frygter ender med en militær konfrontation. Det såkaldte globale syd i Asien, Afrika og Sydamerika, hvor langt over halvdelen af klodens befolkning bor, går i stigende grad deres egne veje. EU stod sammen, da det handlede om at hjælpe Ukraine – men hvor holdbar er enigheden? Hvor er verden på vej hen lige nu, i år 2023?

Få et overordentligt kvalificeret svar, når Danmarks vel nok mest erfarne diplomat Friis Arne Petersen mandag den 5. september gæster Kokkedal. I mere end 40 år har han arbejdet i Udenrigsministeriet. Han har været direktør for ministeriet og ambassadør i Washington, Beijing og Berlin. Før var han leder af ministeriets Ruslands-kontor, har været udstationeret i Kairo og var helt tæt på udenrigsministrene Uffe Ellemann-Jensen og Niels Helveg Pedersen  i de afgørende år i 90-erne, da Danmark trådte i karakter med en ny, aktivistisk udenrigspolitik i både EU og NATO.

Foredraget giver højaktuel indsigt i, hvordan de store aktører USA, Rusland, Kina og EU agerer. Vi får et bud på betydningen af, hvem der sidder i spidsen i Moskva, Beijing og Washington og afdækket, hvordan hvert land kæmper for egne interesser. Endelig kan Friis Arne Petersen med sin lange historik forklare, hvordan diplomaterne selv i de mest dramatiske situationer bag kulisserne arbejder på at finde løsninger.

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Fredensborg Aftenskole