2. , 9. og 23. april , kl. 16.30. Nivaagaards Malerisamling, Gammel Strandvej 2 , 2990 Nivå 

Museumsbesøg og foredrag:
3 eftermiddage om klassisk kunst

Hvad skete der egentlig i Italien i 14-1500 tallet, da malerkunstens giganter som Leonardo da Vinci, Michelangelo og Botticelli dukkede op og satte en ny kurs for europæisk kunst? Eller godt 100 år senere, da centrum for malerkunsten flyttede til Flandern og Holland med navne som Rembrandt, Vermeer og Jan Hals? Hvad er egentlig forskellen på renæssance og barok? Og, for at blive lidt mere hjemlig: Hvorfor eksploderede dansk kunst i kreativitet og nytænkning i den såkaldte guldalder, på et tidspunkt, hvor Danmark ellers var i dyb politisk og økonomisk krise?

Få bud på svarene på tre foredrags-eftermiddage på Nivaagaards Malerisamling, der har en af Danmarks fineste samlinger kunst fra netop de tre perioder. Her vil kunsthistorikeren Birgitte Zacho give en levende og engageret indføring i den klassiske kunst og klæde dig godt på til dit næste museumsbesøg. Den sidste session afsluttes med guided tur rundt i museet for at se og få forklaret typiske repræsentanter for de tre perioder.

Foredragene afvikles fra 16.30 til 18.15, afbrudt af en pause. Entre til museet (normalpris 90 kr)  samt kaffe og kage i pausen (normalpris 65 kr) er indeholdt i prisen.

Efter sidste foredrag 23. april har du mulighed for at deltage i en festlig afslutningsmiddag i museets cafe til en favørpris.

Birgitte Zacho er mag. art. i kunsthistorie og museologi med stor erfaring i formidling. Forfatter til adskillige bøger om dansk og europæisk kunst.