9. nov, 16. nov. og 23. nov, kl. 15.30. Nivaagaard Malerisamling, Gammel Strandvej 2 , 2990 Nivå 

Museumsbesøg og foredrag:
Tre eftermiddage om klassisk kunst UDSOLGT

USD

Pris for alle tre foredrag uden afsluttende middag: 425 kr. UDSOLGT her

Pris for alle tre foredrag inkl. afsluttende middag (middagens normalpris 160 kr) : 500 kr. UDSOLGT

Hvad skete der egentlig i Italien i 14-1500 tallet, da malerkunstens helt store giganter som Leonardo da Vinci, Michelangelo og Botticelli dukkede op satte en ny kurs for europæisk kunst? Eller godt 100 år senere, da centrum for malerkunsten flyttede til Flandern og Holland med navne som Rembrandt, Vermeer og Jan Hals? Og, for at blive lidt mere hjemlig: Hvorfor eksploderede dansk kunst i kreativitet og nytænkning den såkaldte guldalder, på et tidspunkt, hvor Danmark ellers var i dyb politisk og økonomisk krise?

Få bud på svarene på tre foredrags-eftermiddage på Nivaagaard Malerisamling, der har en af Danmarks fineste samlinger kunst fra netop de tre perioder. Du vil få gennemgået italiensk renæssance, hollandsk barok og dansk guldalderkunst, hver gang med en anerkendt kunsthistoriker som kyndig guide.

Oplægsholderne -kunsthistoriker Gitte Tandrup, mag.art. Birgitte Zacho og museumsinspektør Birgitte von Folsach – forklarer grundtrækkene i de tre perioder. Hvad kendetegner malerkunsten og kunstnerne, hvad er baggrunden for stilarterne, og hvorfor bryder de igennem på netop disse steder og tider i historien?

Foredragene tager udgangspunkt i både de kendte klassikere, men i endnu højere grad i de værker, man ved samme lejlighed kan se på netop Nivaagaard, f. eks. Sofonisbas ”Familieportræt” , Jan Steens ”Børnenes måltid” og Wilhelm Marstrands ”Romerske borgere forsamlet til lystighed i et osteri”.

Foredragene afvikles fra 15.30 til 17.15, afbrudt af en pause. Entre til museet (normalpris 90 kr)  samt kaffe og kage i pausen (normalpris 65 kr) er indeholdt i prisen.

Efter sidste foredrag 23. november kan deltagere tilkøbe en middag i museets cafe til en favørpris. Museets direktør Andrea Rygg Karberg vil inden middagen holde et kort indlæg om kunstens betydning og give os sine personlige favoritter.

9. november.
Kunsthistorikeren Gitte Tandrup om renæssancen



16. november.
Mag. art. i kunsthistorie Birgitte Zacho om hollandsk barok
23. november.
Tidl. museumsinspektør Birgitte von Folsach om dansk guldalderkunst

Foredragene gennemføres i samarbejde med Nivaagaard Malerisamling