29. okt, 5. nov . og 12. nov. 2024 Nivaagaard, Gl. Strandvej 2, Nivå

Kunsthistorikeren Birgitte Zacho bjergtog alle deltagere, da hun i foråret 2024 gennemførte tre medrivende foredrag om renæssance, barok og guldalder. Det gav appetit på at vide mere. Derfor starter vi nu en serie, hvor hun over tre foredrag går dybere ind i en række af historiens største kunstnere – i denne omgang de tre store spaniere Velázques, Goya og Picasso.

Vi får gennemgået deres baggrund, malestil og inspiration og ser på, hvordan de hver især var et produkt af deres tid. De var alle nyskabende, og vi får et indtryk af, hvordan de kom til at tjene som forbilleder for deres efterkommere, og hvordan enkelte af deres værker kan genkendes i senere malerier af andre kunstnere.

Foredragene afvikles i inspirerende rammer på Nivaagaard Malerisamling, og med i prisen er fri adgang til museet alle tre dage (normalpris 90 kr) . I pausen serveres kaffe og kage (normalpris 65 kr). Du kan selv vælge, om du ønsker at deltage i den afsluttende middag på museet, hvor vi over et godt måltid kan vende indtrykkene fra de tre foredrag.

Birgitte Zacho er mag. art. i kunsthistorie og museologi med stor erfaring i formidling. Forfatter til adskillige bøger om dansk og europæisk kunst.