11. oktober 2023 kl. 19.30. Humlebæk Bibliotek, Humlebæk

Tag med på en svimlende
rejse i rummet

Pris 100 kr. Tilmeld dig her

Sune Hermit, astrofysiker og -fotograf, tager os med på en visuel tur fra vores eget solsystem helt ud til fjerne galakser, og viser samtidig, hvordan vi selv kan se en række spændende objekter med en helt almindelig kikkert.

Menneskets viden om verdensrummet udvikler sig med stormskridt i disse år. Teleskoper i kredsløb om jorden giver helt ny viden, satellitter lander på Mars og er sågar på vej ud af vores eget solsystem til helt ukendte områder. Moderne fototeknik gør det muligt også fra jorden at få et stadig bedre billede af selv fjerne galakser.

Den anerkendte astrofysiker og -fotograf Sune Hermit vil med et billedrigt foredrag bringe os lidt tættere på at forstå det grundlæggende ufattelige univers. Vi starter i vores eget solsystem og arbejder os udefter – først vores egen mælkevej, og siden helt ud til Stephans Quintet, en tæt gruppe af fem galakser, der ligger 290 millioner lysår herfra.

Undervejs får vi forklaring på supernovaer, stjernetåger, stjerners fødsel og død samt en fornemmelse af de enorme afstande i rummet.

Der er tale om et unikt foredrag, der kombinerer Sune Hermits akademiske indsigt med nogle forrygende smukke billeder og samtidig leveres med humor og et glimt i øjet.

Sune Hermit er ph.d. i astrofysik fra Københavns Universitet, astrofotograf. Har skrevet bogen ”Stjernehimlen – 50 ting du kan se med en almindelig kikkert” sammen med professor Anja C. Andersen.