3. juli 2024 kl. 16.00. Fredensborg Slotskirke, Slottet 10, Fredensborg


I anledning af Weyses 250-års jubilæum inviterer Fredensborg Folkeuniversitet og Fredensborgkirkerne til foredrag og koncert. Cand.mag. Christian Tobiassen indleder dagen med et foredrag om Weyses liv og København i de første årtier af 1800-tallet.

Måske er Weyse ikke en komponist, som hvert et skolebarn kender navnet på, og måske er det ikke alle voksne, der umiddelbart kan placere ham i den danske kulturhistorie. Men alle kender Weyse – for alle kender hans sange. Den signede dag, Julen har bragt, Nu titte til hinanden og I østen stiger solen op – bare for at nævne et par stykker – har gjort ham til allemandseje; disse udødelige sange følger os bogstaveligt talt fra vugge til grav. Af den grund alene fortjener Christoph Ernst Friedrich Weyse en hyldest og særligt i år, hvor han ville være fyldt 250 år.

Vi kender meget til Weyses liv, blandt andet gennem hans selvbiografi og den store samling breve, som vi har fra hans hånd. Her møder vi både den skarpe, humoristiske musik-entreprenør, som gjorde hele København til sin legeplads, og den bitre mand, der vidste, at hvis han var blevet stor købmand, som hans far ønskede, og ikke en simpel musicus, havde han måske fået den pige, han elskede.

Ved koncerten fremføres Weyses aftensange samt andre romancer. Der inviteres ligeledes til publikumsdeltagelse i fællessangen.

Program:

16.00 – 17.00 Foredrag om Weyse
17.00-17.30 Forfriskning i det fri – hvis vejret tillader det.
17.30-18.30. Koncert med musik af Weyse.
Dørene åbnes 15 minutter før foredraget.

Christian Tobiassen, cand.mag. i filosofi og projektleder i det danske barokorkester Concerto Copenhagen.
Marianne G. Nielsen, sopran med diplomeksamen fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium.
Rose-Ann Semler, alt, har studeret sang hos Marianne Rørholm og på Anne Rosing Instituttet foruden studier på Musikvidenskabeligt Institut i Kbh.
Mie Korp Sloth, organist ved Fredensborg Slotskirke og Asminderød kirke. Har diplomeksamen i orgel fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium.