29. jan, 5. feb. og 12. feb 2024. Humlebæk Bibliotek

Bliv klogere på din hest
– tre foredrag med den nyeste viden

Pris for alle tre foredrag: 300 kr, hvoraf de 60 kr. går direkte til Hestens Værn. Køb billet her.

Ekstra: Vil du vide mere om klassisk ridevidenskab, så meld dig til foredraget “Lær at ride af de gamle grækere”. Rabat til alle, der har købt de tre hesteforedrag. Læs mere her

Igen i vinteren 2024 gennemfører Fredensborg Folkeuniversitet i samarbejde med Hestens Værn en serie foredrag, der bringer den nyeste, forskningsbaserede viden ud til Nordsjællands mange ryttere og hesteejere. Målet er at formidle viden til gavn for heste-ejerne, som samtidig giver hesten et langt, godt liv.

At være hesteejer eller rytter indebærer et tæt og forpligtende samspil med et levende væsen. Det giver uvægerligt en række udfordringer, og desværre er området præget af mange råd og ideer uden faglig baggrund. Alt for ofte er man henvist til husmoderråd fra internettet eller rådgivning fra leverandører, der indlysende har deres egen dagsorden.

Det vil vi råde bod på med tre foredrag, leveret af nogle af de bedste eksperter på hver deres område. Emnerne for foredragene er træning af hesten, hestens mund og tænder samt hvordan man forebygger og behandler de akutte skader, der uundgåeligt vil opstå med det store dyr.

Ved alle tre arrangementer vil du få mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne. De er samtidig en anledning til at møde andre nordsjællandske hestefolk.

Program:

29. januar 2024 kl. 19.30. Mette Aarup og Heidi Nielsen: Tænder bid og trenser – forstå hestens mund og undgå skader.

5. februar 2024 kl. 19.30. Joan Sartori: God træning, også af den besværlige hest.

12. februar 2024 kl. 19.30. Stine Jacobsen: Akut tilskadekomst – hvad gør du, når skaden sker?

Heidi Nielsen og Mette Aarup er begge uddannede dyrlæger. Har sammen skrevet bogen: “Tænder bid og trenser – forstå hestens mund og undgå skader“.
Joan Sartori, uddannet i hestevidenskab på Monty Roberts International learning center,  dyrepasser på Københavns Universitet, Institut for klinisk veterinærmedicin
Stine Jacobsen, professor i stordyrskirurgi, Universitetshospitalet for store husdyr, Københavns Universitet.
 

.

De tre foredrag udbydes i samarbejde med Hestens Værn